Home » Avantajele și dezavantajele unei terase închise
Avantajele și dezavantajele unei terase închise

Astăzi, cine are o terasă acasă, mică sau nu atât de mică, are o comoară. Dar uneori, inevitabil, apare marea întrebare: este mai bine să o las deschisă sau să o închid? Depinde de cum privești situația și de cum plănuiești să te bucuri de acel spațiu fabulos, care poate deveni unul dintre preferatele noastre din casă.

Preferi o terasă deschisă în locul unei terase închise?

Avantajul clar  al unei terase deschise este că îți permite să te bucuri de aer, de soare când temperaturile încep să se încălzească și de aerul răcoros al nopților de vară.

Dacă este mare, poți pune niște șezlonguri pe el pentru a obține puțină culoare înainte de a pleca în vacanță sau chiar un grătar pentru a sărbători mesele în familie atunci când vremea o permite. Și, dacă unul dintre hobby-urile tale este grădinăritul, este întotdeauna posibil să te bucuri de el pe terasa ta.

Te deranjează soarele? In acest caz,  poți acoperi cu o copertină sau o pergolă pentru a te proteja în zilele cele mai călduroase.

Dar nu uita, marele dezavantaj al unei terase deschise este ca o vei putea folosi doar câteva luni pe an. În restul anului ( primăvara, toamna și iarna) va deveni o zonă uitată, neprietenoasă, plină de umezeală și mizerie.

Terasele complet închise. Avantaje și dezavantaje

Atunci când terasa ta este închisă te poți bucura de ea în toate anotimpurile. Vei avea nevoie doar de un sistem de încălzire pentru a-l folosi iarna.

Acesta nu este singurul avantaj al închiderii terasei. Dacă o faci, poți adăuga și câțiva metri casei, care uneori sunt frumoși. Când camera, bucătăria sau living-ul sunt mici, suprafața unei terase este o soluție în plus pentru a face casa mai locuibilă.

Un alt avantaj este că locuința este  izolată mai bine  împotriva temperaturilor exterioare. Astfel, prin închiderea terasei, locuința ta va fi mai eficientă energetic și vei cheltui mai puțin cu facturile de căldură. Și nu numai împotriva temperaturii, o terasă închisă te protejează și împotriva zgomotelor de afară.

Sunt toate avantaje? Evident nu. Cu o terasă complet închisă iți vei pierde posibilitatea de a avea un colț unde te poți bucura de aer curat și poate să pierzi din luminozitate în casă.

Soluția ideală  pentru terasa ta

Adevărul este că nu trebuie să renunți să te bucuri de avantajele unei terase deschise la fel de mult ca de cele ale uneia închise. Există soluții pentru adaptarea terasei la anotimp și vreme, astfel încât să nu fii nevoit să renunți niciodată.

Prima soluție este sistemul armonic de închidere al terasei Tango.   Este foarte discret, foile de sticlă securizată de 8 sau 10 mm îți permit vizibilitate maximă  și, odată închise, vă protejează perfect terasa de vânt, ploaie sau ninsoare. Vara, trebuie doar să le muți într-o parte (abia dacă ocupă spațiu) și te vei  bucura din nou de un spațiu complet deschis. Există 3 opțiuni de culoare la sticla : transparent, fumuriu, maroniu.

 O altă soluție este sistemul glisant de închidere al terasei Slide Next.   Fata de precedentul, sticla securizată de 8 sau 10 mm glisează pe șine. Este folosit atât la închiderile de terase, cât și pentru separarea spațiilor de locuit ( de exemplu: zona de gătit față de living).

Cea mai bună soluție este sistemul glisant cu pachet de sticla termopan (2 foi de sticla ) Slide Master . Față de primele două, acest sistem este mult mai potrivit pentru terasele noastre, deoarece oferă o mai bună protecție termică iarna. Și el îți permite deschideri  totale atunci cînd vremea este plăcută și când dorim să ne bucurăm de cât mai mult aer curat.

Pe scurt, optarea pentru o terasă închisă este o întrebare care trebuie evaluată cu calm, ținând cont de modul în care plănuim să o folosim și de cerințele de spațiu ale locuinței noastre.

După cum poți vedea, există soluții pentru toate gusturile. Dacă ești interesat să îți închizi terasa, ne poți contacta oricând folosind formularul de solicitare ofertă.

Comentarii

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Cum alegem ferestrele potrivite pentru case pasive

Cum alegem ferestrele potrivite pentru case pasive

Ai început să-ți construiești casa visurilor tale, o casă pasivă, iar, pentru a obține eficiența energetică maximă , ai nevoie , pe lângă o bună izolare termică a pereților, și de ferestrele specifice acestui tip de construcție.  Citește mai jos pentru a afla de ce...

Solicita o oferta de pret
Suntem aici pentru a raspunde intrebarilor tale.
WeCreativez WhatsApp Support
Ema - consultant vanzari
ACITIM Targu-Jiu
Disponibil
WeCreativez WhatsApp Support
Gabi - consultant vanzari
ACITIM Valcea
Disponibil
WeCreativez WhatsApp Support
Ioana M - consultant vanzari
ACITIM Sibiu
Disponibil
WeCreativez WhatsApp Support
Stefan - consultant vanzari
ACITIM Sibiu
Disponibil
WeCreativez WhatsApp Support
Mihaela - consultant vanzari
ACITIM Targu Jiu
Disponibil
WeCreativez WhatsApp Support
Alexandra - consultant vanzari
ACITIM Valcea
Disponibil
WeCreativez WhatsApp Support
Elena - consultant vanzari
ACITIM Pitesti
Disponibil
WeCreativez WhatsApp Support
Mirabela-consultant vanzari
ACITIM Valcea
Disponibil