Home » Cum alegem ferestrele și ușile pentru casă?
Cum alegem ferestrele și ușile pentru casă?
Ferestre si Usi

Sfaturi de care trebuie să ținem cont:

O priveliște bună poate fi un factor important pentru casa în care alegi să locuiești. Pentru a beneficia de acest lucru, este necesar să aveți bine proiectate ferestrele și ușile.

Să începem în primul rând cu ferestrele, după care o sa continuam discuția și despre uși.

În ziua de azi alegerea ferestrelor însemnă mai multă lumină naturală în casa noastră și economie de energie. Înainte de a începe să alegeți dintr-o varietate de ferestre cu o gamă largă de stiluri și aspect, ar trebui să acordați atenție unor aspecte.

Iată câteva elemente importante de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți modelele de ferestre pentru casă:

Sursa de lumină naturală pentru o viață sănătoasă

Oamenii ca toate celelalte creaturi, au nevoie de lumină de zi. Lumina naturală este cea mai de bază sursă de viață sănătoasă, ne vindecă corpul, mintea și sufletul.

A sta departe de lumina zilei, care este sursa vieții pentru toată natura, ne face să fim bolnavi, obosiți și nefericiți. Asigurați-vă așadar, că aveți suficiente ferestre pentru “a ține” cât mai mult timp lumina de zi oriunde în casa dumneavoastra.

O bună priveliște

Ferestrele cu sticlă care se întind de la podea până la tavan, te ajută să aduci viața de afară în casa ta.

Dacă aveți norocul să vă proiectați propria casă, stabiliți mai întâi care e priveliștea perfectă pe care doriți să o surprindeți și să o încadrați cu o ferestrea elegantă.

Ținând cont de factorii de mediu

Dacă vă construiți casa de la zero, ar trebui să determinați locațiile ferestrelor în funcție de poziția geografică a casei și unghiul de unde răsare soarele. De exemplu, dacă sunteți o persoană care iubește somnul în timpul zilei, nu ar avea sens să puneți o fereastră mare în dormitorul dumneavoastra, care dimineata devreme o sa va inunde camera cu lumina soarelui.

În mod similar, puteți profita la maximum de factorii de mediu, cum ar fi soarele și vântul să puteți economisi multă energie, luând în considerare indicațiile camerelor atunci când alegeți ferestrele pentru casă.

Alegerea modelului de ferestre (diferite forme și dimensiuni)

În proiectele de case, sunt utilizate în general ferestre de același tip și dimensiuni. De fapt, nu există o regulă sau o reglementare specifică în acest sens.

Astfel puteți fi liber atunci când alegeți forme și dimensiuni pentru casă. Spațiile deschise inteligent pe pereți adaugă valoare arhitecturală casei. Puteți alege chiar și diferite forme alternative, cum ar fi ferestrele personalizate, în forme curbate.

Alegerea sticlei potrivite ferestrei pentru o bună izolare termică și fonică

Un alt element care trebuie luat în calcul atunci când alegeți ferestrele este cât de mult câștigați și pierdeți căldura prin acestea. Alegerea ferestrei, este importantă pentru sănatatea dumneavoastra, precum și din punct de vedere economic și ecologic. În plus razele UV nu numai că ne dăunează, ci fac și culorile mobilierului să se estompeze și să se uzeze rapid.

Toate acestea au rezolvare prin alegerea pachetului de sticlă potrivit pentru ferestrele dvs. Între vitraj dublu sau triplu, diferența constă în performanțele lor. Primul este avantajos din punct de vedere financiar. Al doilea oferă o izolare termică și fonică bună.

Aceste pachete de sticlă pot fi executate din două tipuri de foi de sticlă cum ar fi:

  • Sticla LowE – este un tip de sticlă ce se obține prin tratarea unei foi de geam cu o soluție specială de nitrat. Acest tip de sticlă asigură un transfer de caldură prin suprafața vitrată mult mai redus.
  • Sticla Planitherm 4 anotimpuri – este sticla ce combină controlul soarelui cu opțiunile de izolare termică care asigură un mediu plăcut pe tot parcursul anului. Este pachetul de sticla ideal pentru utilizarea în camere însorite.

În același timp aceste sticle pot fi securizate. Avantajul acestora este în momentul spargerii, ele se fac firimituri de sticlă. Nu rămân schije în care există riscul ca dumneavoastră sau copiii să vă tăiați.

Sau o a doua variantă pot fi și laminate, un tip de sticlă securizată obținut prin suprapunerea a două sau mai multe foi de sticlă cu ajutorul unei folii sintetice, cum ar fi polivinil butiral. Avantajul acesteia este o rezistență la antiefracție mai mare sau la o eventuală spargere, fragmentele de sticlă rămân atașatete pe acea folie și astfel sunt evitate accidentele.

Pentru formarea pachetului de sticlă complet între aceste foi se montează clasicul distanțier din aluminiu în interiorul căruia se regăsesc granule de silicagel care au capacitatea de absorbție a umiditații atunci când apar diferențele de temperatură și apare condensul.

Distanțierul Warm Edge este ultima inovație în fabricarea pachetelor de sticlă. Este realizat dintr-un material termoplastic ce înlocuiește clasicul distanțier. Datorită materialului din care este realizat acesta are un grad de transfer termic linear redus decât distanțierul din aluminiu obișnuit. Plusul de izolare este asigurat prin reducerea punților termice formate perimetral pe marginile pachetelor de sticlă.

Pentru creșterea izolării termice dar mai ales pentru cea fonică, între foile de sticlă se mai poate introduce un gaz inert numit argon. Mobilitatea redusă a moleculelor ce compun acest gaz  asigură reducerea zgomotului transmis prin geam.

Iată de câte aspecte e nevoie să țineți cont când trebuie să faceți alegerea ferestrelor ideale pentru casă. Dar ca să vă fie viața mai frumoasă și ușoră, haideți să discutăm acum despre cum alegem ușile de intrare.

Ușa principală din exterior oferă vizitatorilor o primă impresie și oferă fațadei conturul final. Cu toate acestea, ușa din față nu trebuie să convingă numai în ceea ce privește aspectul, ci și în funcția sa.

Ce înseamnă o ușă bună de exterior?

E clar că aspectul unei uși de exterior este crucial. Dar, pe lângă aspectul exterior, valorile interioare ale ușii joacă și un rol important. Vremea, diferențele violente de temperatură, precum și deschiderea și închiderea constantă pot duce la blocarea ușii. În același timp, ne dorim ca ușa să fie “ca nouă” și fiabilă.

Odată instalată, ușa din față reprezintă conexiunea dintre interior și exterior, și trebuie să îndure foarte mult. Mai ales iarna, există diferențe enorme de temperatură între interiorul și exteriorul ușii de intrare – doar ușile de înaltă calitate rămân în formă și nu se deformează.

În plus, ușa din față trebuie izolată atât de bine încât să blocheze căldura să intre vara și să păstreze căldura în casă iarna.

Ușile de exterior au mult de suferit

Cerințele pentru ușile de exterior sunt mult mai mari decât cele pentru ușile interioare, deoarece ușa de la intrare nu numai că trebuie să fie robustă, potrivită ca dimensiuni, ci și permanent fiabilă, eficientă din punct de vedere energetic și să izoleze bine fonic.

Odată cu fluctuațiile de temperatură, fiecare material începe să funcționeze în mod natural. Dacă acest lucru se întâmplă cu ușile, în cazuri extreme, acestea se pot deforma, nu se mai încadrează în cadru, nu se mai închid corect sau chiar se lasă.

Acesta este motivul pentru care, de exemplu, ușile din lemn sunt construite din numeroase șipci lipite individuale, astfel încât expansiunile materialului să fie absorbite.

Dimensiunile potrivite

Ușile casei sunt construite astfel încât să se deschidă pe hol, lățimea lor ar trebui să fie de cel puțin 95 de centimetri și nu mai puțin de 2 metri înălțime.

Pentru ca ușa să-și poată îndeplini funcțiile și să reziste mult timp, trebuie sa fie bine fixată, realizată dintr-un material robust, cu diferite modele de panel ornamental din aluminu, cu inserții de inox, și cu geamuri speciale.

O ușă din față comună are o dimensiune a cadrului exterior de 1100 lățime x 2100 mm înălțime. Dimensiunile speciale sunt aproape întotdeauna posibile de executat  pentru o taxă suplimentară.

Ușile de exterior devin de asemenea inteligente

Tehnologia modernă ne învață, de asemenea, noi trucuri pentru ușile din față. Un mâner smart face ca ușa să devină ultra modernă folosind amprenta, un cod numeric sau un card.

Astfel scăpati de grija cheilor. Dacă o rudă sau un prieten apropiat vă face o vizită neașteptată și nu sunteți acasă, îi puteți da accesul în casă de la distanță prin telefon.

Alegerea materialului potrivit pentru ferestre și uși

Alegerea materialului este foarte importantă pentru a avea o fereastră și o ușă la fel de atractive pe cât de eficiente. Iată care ar fi acestea:

1. PVC

PVC-ul (policlorura de vinil) este o substanță din categoria materialelor termoplastice cu o structură amorfă, din care se execută profilele pentru fabricarea ferestrelor și ușilor.

Acest material are capacitatea de a rezista la vreme caldă și frig extrem. O fereastră sau o ușă din PVC asigură o izolare termică bună și astfel reduce consumul de energie.

În plus, acest material asigura si o buna izolare fonică. De asemenea rezistă la apă și la schimbările climatice. Astfel riscul ca acesta să se decoloreze sau să se îngălbenească în timp este redus.

În ceea ce privește estetica, modelele de ferestre si usi din PVC, sunt in culori și dimensiuni diferite. Depinde de dumneavoastra să alegeți cele care vi se potrivesc.

2. Aluminu

Aluminiul are avantajul de a fi ușor și rezistent în același timp. Se poate adapta la toate condițiile meteorologice, fără a se deforma. De asemenea, oferă un design modern casei tale.

Mai ales că, datorită rezistenței sale puternice la apă și soare, acesta poate fi instalat oriunde, în regiuni ploioase, dar si în regiuni foarte însorite.

Dotate cu sistem de punte termică, ferestrele și ușile din aluminiu oferă aceleași capacități de izolare termică și fonică ca și PVC-ul.

3. Lemnul

Lemnul este materialul de care ai nevoie pentru a da un stil autentic și rustic casei tale. Culoarea și dimensiunea sunt de asemenea, personalizabile.

Lemnul este un izolator natural. Îți oferă un confort optim datorită capacității sale de a regla temperatura din interior și de a te proteja de poluarea fonică. Prin urmare, vă permite să reduceți consumul de energie.

Montajul

Instalarea corectă a ferestrelor și ușilor este, de asemenea, importantă pentru o funcționare corectă a acestora și o eficiența energetică maximă. Un montaj incorect, nu numai ca nu va pune in valoare ferestrele si usile achizitionate, dar o sa va pricinuiasca si probleme financiare intr-un termen scurt.

Este important sa lucrati cu companii care va pot asigura o garantie a montajului si posibilitatea de garantie extinsa.

R: La Acitim, datorita experientei de peste 10 ani in domeniu, vă garantam montaje profesionale, executate de echipe pregatite sa faca fata oricarei situatii. Lucram cu produse la care putem asigura un montaj corect si sigur. La noi expresia “merge si asa” nu exista! Nu facem compromisuri. 

Daca esti in cautare de tamplarie pentru casa, apeleaza cu incredere unul din consultantii nostri. Ei te pot ajuta neconditionat cu toate informatiile necesare, astfel incat sa obtii ferestrele si usile dorite.

Comentarii

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Avantajele și dezavantajele unei terase închise

Avantajele și dezavantajele unei terase închise

Astăzi, cine are o terasă acasă, mică sau nu atât de mică, are o comoară. Dar uneori, inevitabil, apare marea întrebare: este mai bine să o las deschisă sau să o închid? Depinde de cum privești situația și de cum plănuiești să te bucuri de acel spațiu fabulos, care...

Cum alegem ferestrele potrivite pentru case pasive

Cum alegem ferestrele potrivite pentru case pasive

Ai început să-ți construiești casa visurilor tale, o casă pasivă, iar, pentru a obține eficiența energetică maximă , ai nevoie , pe lângă o bună izolare termică a pereților, și de ferestrele specifice acestui tip de construcție.  Citește mai jos pentru a afla de ce...

Solicita o oferta de pret