Home » Despre feroneria ușilor si ferestrelor. Tot ce trebuie să știi pentru o alegere corectă
Despre feroneria ușilor si ferestrelor. Tot ce trebuie să știi pentru o alegere corectă
Feroneria tamplariei

Orice tâmplărie prevăzută cu dechideri are nevoie de un sistem de blocare. Gama largă de tâmplărie, uși și ferestre oferă diverse obțiuni pentru modul de deschidere și prin urmare, diferite sisteme de feronerie.

Cu toate acestea, înainte de a putea alege feroneria pentru fereastra sau ușa dvs., trebuie făcute câteva alegeri precum materialul, tipul ferestrei sau a ușii și modul, direția de deschidere a acestora.

Ferestrele și ușile sunt elemente esențiale ale confortului și siguranței. Indiferent de tipul acestora este important să vă asigurați eficiența energetică și reducerea costurilor de încălzire, de aceea este esențial să le echipezi cu un sistem de feronerie corect și fiabil.

Tipuri de deschidere

Fereastra poate fi prevăzută cu funcții diferite, precum și cu diferite tipuri de deschidere.

  • Batant
  • Oscilant
  • Oscilobatant
  • Osciloculisant

Din feronerie face parte și mânerul ferestrei care este un element practic, chiar necesar în deschiderea ferestrelor, de asemenea un accesoriu cosmetic. Cu designul unui mâner, puteți da tuturor deschideriolor o notă personală. Indiferent că este classic, modern sau tradițional puteți alege mânere care vi se potrivesc cel mai bine dintr-o gamă largă.

  • Batant – O fereastră se poate deschide la dreapta sau la stânga și are nevoie de spațiu, deoarece aceasta se deschide spre interiorul camerei
  • Oscilant – Fereastra se poate deschide doar înclinat spre interior
  • Oscilobatant – Fereastra se poate deschide la dreapta sau la stânga și înclinat spre interiorul camerei
  • Osciloculisant – pentru această deschidere e nevoie ca fereastra să fie împarțită în două canate, unul fix altul mobil. Canatul mobil va culisa peste cel fix fară a mai ocupa spațiu sau la nevoie poate rămâne înclinat spre interior. Acest tip de deschidere este mai frecvent pe ușile de terasă.

Indiferent de tipul de deschidere pe care îl alegeți pentru fereastra dvs., este important să alegeți o feronerie bună pentru a avea o închidere fiabilă.

O feronerie bună este esențială pentru o bună izolare termică și fonică. Pentru a asigura acest lucru, este esențial nu numai asigurarea instalării termice și fonice ,ci și a calitații și fiabilității armăturilor și încuietorilor.

Tipuri de clasă de rezistență pentru feronerii

Toate tâmplăriile sunt echipate cu accesorii de siguranță de bază, care sunt incluse în prețul său. Cu toate acestea puteți alege feronerii care îndeplinesc cerințele unei clase de rezistență  RC (resistance class) RC 1 sau RC 2 care sunt delimitate de ustensile, forța și nivelul de experiență a infractorului, necesare pentru a dechide ușa, cat și timpul și nivelul sonor generat.

RC1 -este clasa de echipare a unei uși care se poate deschide prin folosirea forței fizice prin loviri repetate într-un interval de 20 minute, acest tip de usă se recomandă a fi folosit acolo unde riscul de efracție este scăzut.

RC2 -este clasa de echipare a unei uși care nu poate fi deschisă prin folosirea doar a forței fizice, fiind nevoie de unelte mecanice, cum ar fi, clești, ciocane, șurubelnițe, pene, etc. Oferă o protecție antiefracție mărită.

Doi cei mai buni dintre producătorii de feronerie

În portofoliul unei importante firme ca Acitim în materie de tâmplărie se regăsesc doi mari producăori de feronerie  cu care ferestrele sunt echipate, ROTO și  MACO.

De ce Roto?

Roto este producătorul german de feronerie care oferă producătorilor de ferestre și uși din întreaga lume probabil cea mai mare gamă de feronerie de pe piață.

Roto pentru ferestre și uși de balcon 

Roto NT – Cel mai bun sistem de feronerie pentru ferestrele și ușile oscilobatante, sistemul de înaltă calitate care este potrivit pentru cele mai diferite forme de ferestre din PVC, lemn sau aluminiu. Îndeplinește cele mai stricte cerințe în ceea ce privește securitatea, ușurința de utilizare, durabilitatea și designul. (poza)

Roto NT Designo – este soluția cu balamale ascunse pentru ferestre și uși de balcon. Fără balamale vizibile din exterior, fără capace, nimic nu distrage aspectul ferestrei, deoarece cu cât putem vedea mai puțin tehnologia, cu atât mai bine.

Roto NX – este rezultatul în urma dezvoltărilor inovatoare pentru componente și ansambluri individuale. Un Roto NT mult mai îmbunătățit, cu diferite funcții  concentrate pe beneficii ca întodeauna pe eficiență, securitate, confort și design.

Roto pentru uși glisante

Roto Patio Alvera – este sistemul ce permite diferite versiuni de deschidere și funcții de ventilație prin culisarea sau rabatarea acestuia.(poza)

Roto Patio Fold – feroneria premium pentru sisteme pliante și glisante cu suparfață mare, aici toate elementele ușii pot fi pliate pentru a economisii spațiu și pot fi împinse în lateral.

Ceea ce înseamnă că acest sistem vă oferă acces generos acolo unde este necesar – fără bariere la terase, săli de conferințe, camere de oaspeți, săli de afaceri sau folosite ca împărțitori de cameră. (poza)

Roto Patio Lift – este feroneria standard pentru ușile cu ridicare și glisante mari. Permite operarea cu ușurință a elementului glisant greu de până la 400 kg asigurând o etanșare termică și fonică bună.

Roto pentru uși principale de intrare

Roto Baza – este pentru ușile care se presupune că se închid în siguranță, dar nu necesită securitatea blocării în mai multe puncte.

Roto Safe C –este sistemul mecanic de blocare în mai multe puncte prin acționarea cilindrului cu o cheie.

Roto Safe H – este de asemenea un sistem mecanic de blocare în mai multe puncte în primul pas prin ridicarea mânerului. În a doua etapă, sistemul este blocat cu o cheie.

Roto Solid B – aici sunt oferite balamalele pentru uși ce oferă caracteristici excelente de performanță, design și sunt echipate cu un nivel ridicat de suport de greutate pe termen lung.(poza)

Roto Solid S – sunt balamalele montate la suprafață pentru uși din PVC, lemn sau aluminiu, care oferă de asemenea caracteristici excelente de performanță cu nivel ridicat de suport de greutate pe termen lung. (poza)

De ce Maco?

Pe lângă faptul că vine cu sisteme asemănătoare celor de la Roto în producția de ferestre , uși glisante sau uși principale de intrare, Maco este un produs austriac fiind unul dintre liderii europeni în producția de feronerie.

Maco este tratată cu un crom special printr-un procedeu numit silver lock. Parafinarea feroneriei este o inovație Maco și realizează uniformizarea suprafețelor feroneriei. Feroneria Maco prin aceste două procedee are un coeficient de frecare între elementele sale mult mai mic ducând la o durată de viață extinsă asigurând eficiență energetică și securitate foarte bună.

În același timp are o rezistență la coroziune ridicată, datorită acestui beneficiu această feronerie este dedicată în special zonelor de litoral unde salinitatea este crescută.

Roto și Maco sunt cele mai inovative și mai potrivite feronerii pentru orice tip de ușă sau fereastră. Acitim le recomandă cu încredere pentru a crea ansamblul potrivit siguranței și confortului dumneavoastra.

Afla mai multe despre feroneria tamplariei in showroomurile noastre.

Comentarii

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Avantajele și dezavantajele unei terase închise

Avantajele și dezavantajele unei terase închise

Astăzi, cine are o terasă acasă, mică sau nu atât de mică, are o comoară. Dar uneori, inevitabil, apare marea întrebare: este mai bine să o las deschisă sau să o închid? Depinde de cum privești situația și de cum plănuiești să te bucuri de acel spațiu fabulos, care...

Cum alegem ferestrele potrivite pentru case pasive

Cum alegem ferestrele potrivite pentru case pasive

Ai început să-ți construiești casa visurilor tale, o casă pasivă, iar, pentru a obține eficiența energetică maximă , ai nevoie , pe lângă o bună izolare termică a pereților, și de ferestrele specifice acestui tip de construcție.  Citește mai jos pentru a afla de ce...

Solicita o oferta de pret