Home » Tu stii cat de importanta este sticla la o fereastra?
Tu stii cat de importanta este sticla la o fereastra?
Sticla Termopan

Cât de importantă este sticla la o fereastră?

Unul dintre cele mai importante elemente care alcătuiesc  o fereastră din PVC sunt sticlele, pachetele de sticlă și valorile de performanță.

Performanța unei ferestre  PVC în ceea ce privește căldura și sunetul depinde de pachetul de sticlă utilizat, deoarece  70% – 80% dintr-o fereastră de  PVC este sticlă.

Din acest motiv, este foarte important în ceea ce privește performanța ferestrei noastre, să acordăm atenție tipului de sticlă atunci când alegem ferestrele pe care le vom folosi în casele noastre.

Putem enumera criteriile care trebuie luate în considerare la alegerea sticlei.

  1. Grosimea sticlei

Pachetele de sticlă utilizate astăzi sunt considerate dublu vitraj și triplu vitraj.

Pachetele de geam cu dublu vitraj sunt formate prin combinarea a două foi de sticlă prin intermediul unui distanțier fixat între ele.

Pe de altă parte, pachetele cu triplu vitraj sunt pachete de sticlă care ating valori mai mari de izolare termică și fonică, formate prin combinarea a trei foi de sticlă.

Grosimea unui pachet de sticlă cu dublu vitraj  este dată de grosimea unei foi de sticlă + spațiul intermediar format de distanțier + grosimea celei de a doua foaie de sticlă. Asemenea și la triplu vitraj numai că apare în plus încă un distanțier și o foaie de sticlă.

Spațiile dintre foi sunt de obicei de 12mm sau 16mm. Cu cât distanța dintre ele este mai mare , cu atât valoare de izolare termică a pachetului de sticlă este mai bună.

  1. Distanțierul dintre sticle

Distanțierul prin intermediul  căruia se obține distanța între foi este din aluminiu în interiorul căruia se regăsesc granule de silicagel care au capacitatea de absorbție a umiditații atunci când apar diferențele de temperatură și apare condensul.

Sau mai poate fi Distanțierul Warm Edge este ultima inovație în fabricarea pachetelor de sticlă care este realizat dintr-un material termoplastic ce înlocuiește clasicul distanțier.

Distantier warm edge

Datorită materialului din care este realizat acesta are un grad de transfer termic linear redus decât distanțierii din aluminiu obișnuiți. Plusul de izolare este asigurat prin reducerea punților termice formate perimetral pe marginile pachetelor de sticlă.

Pentru creșterea izolării termice dar mai ales pentru cea fonică, între foile de sticlă se mai poate introduce un gaz inert numit argon. Mobilitatea redusă a moleculelor ce compun acest gaz  asigură reducerea zgomotului transmis prin geam. 

  1. Tipuri de sticlă

Sticla folosită în sistemele de ferestre din PVC variază în funcție de scopul de utilizare. Din acest motiv, utilizarea sticlei potrivite la locul potrivit chiar dacă vă va crește costurile de investiții în timp ce achiziționați tâmplăria, ve-ți obține performanțe ridicate din partea ferestrelor. Ceea ce va reduce costurile la facturile de energie și  în timp ve-ți amortiza investiția.

Sticla LowE – este un tip de sticlă ce se obține prin tratarea unei foi de geam cu o soluție specială de nitrat. Acest tip de sticlă asigură un transfer de caldură prin suprafața vitrată mult mai redus.

Sticla Planitherm 4 anotimpuri – este sticla ce combină controlul soarelui cu obțiunile de izolare termică care asigură un mediu plăcut pe tot parcursul anului, este ideal pentru utilizarea în camere însorite

Sticla securizată – avantajul acestora este în momentul spargerii, ele se fac firimituri de sticlă. Nu rămân schije în care există riscul ca dvs. sau copiii să vă tăiați.

Sticla laminată – un tip de sticlă securizată obținut prin suprapunerea a două sau mai multe foi de sticlă cu ajutorul unei folii sintetice, cum ar fi polivinil butiral. Avantajul acesteia este rezistența antiefracție sau la o eventuală spargere, fragmntele de sticlă rămân atașatete pe acea folie și astfel sunt evitate accidentele.

Drept urmare, putem enumera punctele care trebuie luate în considerare atunci când alegem pachetul de sticlă potrivit pentru ferestrele casei noastre.

  1. Grosimea pachetului de sticlă (dublu vitraj sau triplu vitraj)
  2. Distanța între foile de sticlă (cu cât distanța e mai mare, cu atât izolarea este mai bună)
  3. Tipul de umplere a golului dintre foi (umplut cu aer sau gaz Argon, izolarea cu gaz este mult mai mare)
  4. Dacă lunile de vară sau iarnă sunt blânde, se poate alege pachetul cu dublu vitraj. Iar dacă lunile de vară sunt extrem de calde si cele de iarnă sunt geroase automat vom alege pachetul cu triplu vitraj configurat după nevoile fiecăruia.
  5. Unde avem suprafețe vitrate cu dimensiuni mari (sticla securizată pentru a evita accidentele în cazul spargerii uneia dintre acestea)
  6. În cazul în care doriți o protecție antiefracție și o izolare fonică ridicată se recomandă folosirea sticlei laminate.

Alegerea pachetului de sticlă potrivit, ținând cont de aceste aspecte contribuie la economisirea energiei indiferent de anotimp,  confortul și liniștea dvs. cât și a familiei.

Comentarii

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Articole similare

Ferestrele termopan cu geam triplu: avantaje și dezavantaje

Ferestrele termopan cu geam triplu: avantaje și dezavantaje

Geamurile triple sunt din ce în ce mai frecvente în ferestre. Comparativ cu geamul termopan, acesta oferă o izolare termică mai bună, zgomot redus și protecție solară. Ne așteptăm să devină standardul obligatoriu în construcția ferestrelor în viitorul apropiat. Citiți...

De ce sa alegem ferestrele de culoare gri antracit

De ce sa alegem ferestrele de culoare gri antracit

De ce să alegi ferestrele  PVC gri antracit? Când vine vorba de proiectare, proprietarii de case acordă mai multă atenție aspectului exterior. Nu este vorba doar de a alege stilul potrivit de fereastră sau ușă, culoarea este acum un factor de joc. Popularitatea...

Cand e bine sa schimbam ferestrele la o casa?

Cand e bine sa schimbam ferestrele la o casa?

Când schimbam ferestrele la casa? Ferestrele sunt unul dintre elementele esențiale ale unei case.  Dincolo de aspectul lor estetic, ferestrele sunt importante, deoarece vă protejează locuința împotriva factorilor climatici, lăsând în același timp să intre lumina...

Solicita o oferta de pret
Live Chat
Live Chat
Buna,
Cum te putem ajuta?